Bulharská hovězí pečeně - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 110 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bulharská hovězí pečeně
Bulharská hovězí pečeně
Celkový čas: | 110 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | fialova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 9057 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
20 g | Celer bulvový |
20 g | Fazolové lusky zelené |
200 g | Hovězí maso zadní |
20 g | Máslo čerstvé |
50 g | Mléko polotučné |
10 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
20 g | Mrkev kořen |
100 g | Rajčata |
0,5 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 72,5mg |
Draslík | 165,6mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,9mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Fazolové lusky zelené, Rajčata, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí maso zadní, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Mrkev kořen mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bulharská hovězí pečeně postup přípravy receptu:
1 | Omyté maso nasucho opečeme, podlijeme vodou a dusíme. |
2 | K téměř měkkému masu přidáme nakrájený celer, mrkev, rajčata a fazolky. |
3 | Hotový pokrm zahustíme nasucho opraženou moukou rozmíchanou v mléce a povaříme. |
4 | Před podáváním přidáme do pokrmu čerstvé máslo. |