Hovězí maso na protlaku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 100 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí maso na protlaku
Celkový čas: | 100 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 9058 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 g | Hovězí maso zadní |
10 g | Máslo čerstvé |
10 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
40 g | Protlak rajčatový |
0,5 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 0,0mg |
---|---|
Cholesterol | 6,3mg |
Draslík | 0,0mg |
Vláknina | 315,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí maso zadní, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Protlak rajčatový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hovězí maso na protlaku postup přípravy receptu:
1 | Omyté maso osolíme, nasucho opečeme, podlijeme vodou a dusíme. |
2 | Přidáme rajčatový protlak a maso dodusíme doměkka. |
3 | Pokrm zahustíme nasucho opraženou moukou rozmíchanou ve vodě, dochutíme a šťávu ještě povaříme. |
4 | Před podáváním přidáme kousek másla. |