Cikánský guláš - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Cikánský guláš
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | svisla |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 9059 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
20 g | Celer bulvový |
250 g | Hovězí maso zadní |
20 g | Máslo čerstvé |
10 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
100 g | Rajčata |
0,5 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
13% Kalorie 258 kcal
Kilojoule 1 080kJ
2% Sacharidy 6 g
18% Tuky 14 g
13% Sodík 268 mg
50% Bílkoviny 28 g
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 84,5mg |
Draslík | 144,5mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,7mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 14,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Rajčata, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí maso zadní, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Cikánský guláš postup přípravy receptu:
1 | Omyté maso nakrájíme na kostky a dusíme na rajčatech a celeru. |
2 | Měkké maso zahustíme nasucho opraženou moukou rozmíchanou ve vodě a šťávu ještě povaříme. |
3 | Do hotového pokrmu přidáme kousek másla. |