Nadívaná kachna - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 150 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Nadívaná kachna
Celkový čas: | 150 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 120 minut |
Autor: | M. Hamrova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 906 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
1800 g | Kachna mražená |
20 g | Máslo čerstvé |
6 polévková lžíce | Mléko polotučné |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Petržel - nať |
1 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
250 g | Vepřová plec |
1 ks | Žemle tuková |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 116,0mg |
Draslík | 176,9mg |
Vláknina | 642,2mg |
Vitamín A | 97,1mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,1mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Sůl, Vejce slepičí, Vepřová plec mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kachna mražená, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Žemle tuková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Nadívaná kachna postup přípravy receptu:
1 | Kachnu očistíme, osolíme a osušíme. |
2 | Připravíme si nádivku. Nejprve zpěníme na másle nadrobno nakrájenou menší cibuli, přidáme na malé kostičky nakrájené vepřové maso, dle chuti osolíme a udusíme doměkka. |
3 | Nádivku necháme vychladnout a potom ji promícháme s nakrájenou žemlí, kterou lehce namočíme mlékem. Přidáme žloutky, sůl, pepř, petrželku a česnek (rozetřený). Ušleháme si sníh ze 2 bílků a jemně vmícháme do nádivky. Také můžeme přidat rozetřená podušená kachní játra. |
4 | Kachnu naplníme nádivkou, sešijeme a upečeme. Během pečení poléváme. |