Korytnická jablka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Korytnická jablka
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | pepa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 9061 |
Kategorie: | Koláče |
Ingredience
40 g | Cukr krupice |
40 g | Džem rybízový |
4 ks | Jablka |
20 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
20 g | Mouka pšeničná hrubá |
1 ks | Vaječný bílek slepičí |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 88g |
---|---|
Cholesterol | 185,1mg |
Draslík | 477,4mg |
Vláknina | 16g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 18,4mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Jablka, Vaječný bílek slepičí, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Džem rybízový, Mouka pšeničná hladká T 650, Mouka pšeničná hrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Korytnická jablka postup přípravy receptu:
1 | Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a necháme je chvilku podusit. |
2 | Otvory po jádřincích vyplníme džemem a jablka urovnáme do vymaštěné a vysypané formy. Zalijeme je piškotovým těstem připraveným z mouky, cukru, žloutku a sněhu z bílku. |
3 | Pečeme ve vyhřáté troubě. |