Jablkový piškot - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jablkový piškot
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | hruba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 9062 |
Kategorie: | Koláče |
Ingredience
120 g | Cukr krupice |
120 g | Jablka |
4 g | Kakao - prášek |
60 g | Pšeničná krupice |
2 ks | Vaječný bílek slepičí |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 70g |
---|---|
Cholesterol | 245,3mg |
Draslík | 238,8mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,8mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Jablka, Kakao - prášek, Vaječný bílek slepičí, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pšeničná krupice mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jablkový piškot postup přípravy receptu:
1 | Celá vejce třeme s cukrem, přidáme kakao, oloupaná a jemně nastrouhaná jablka a krupici. Nakonec lehce vmícháme sníh z bílků. |
2 | Těsto nalijeme do vymazané a vysypané formy a pečeme v mírně vyhřáté troubě. |