Květákový svítek - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Květákový svítek
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | ruze |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 9065 |
Kategorie: | Ostatní |
Ingredience
200 g | Květák |
20 g | Máslo čerstvé |
20 g | Strouhanka |
2 ks | Vejce slepičí |
1 ks | Žemle tuková |
Nutriční hodnoty jedné porce
14% Kalorie 284 kcal
Kilojoule 1 188kJ
7% Sacharidy 26 g
20% Tuky 15 g
9% Sodík 179 mg
22% Bílkoviny 12 g
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 257,3mg |
Draslík | 386,7mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 48,2mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Květák, Strouhanka, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Žemle tuková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Květákový svítek postup přípravy receptu:
1 | Máslo utřeme se solí a žloutky, přidáme vymačkanou máčenou žemli a uvařený, jemně nakrájený květák. |
2 | Do směsi zlehka vmícháme sníh z bílků a strouhanku. Pečeme v zapékací míse vymazané máslem. |