Celer zapečený se sněhem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Celer zapečený se sněhem
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 9066 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
240 g | Celer bulvový |
20 g | Máslo čerstvé |
5 g | Petržel - nať |
0,5 kávová lžička | Sůl |
30 g | Sýr Eidam cihla 40% |
2 ks | Vaječný bílek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 22,5mg |
Draslík | 397,6mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,4mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Sůl, Vaječný bílek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Petržel - nať, Sýr Eidam cihla 40% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Celer zapečený se sněhem postup přípravy receptu:
1 | Celer očistíme, nakrájíme na 1cm silné plátky a povaříme v osolené vodě. |
2 | Na dno máslem vymazané zapékací mísy položíme plátky vychladlého celeru, na ně navršíme sníh z bílků, posypeme nastrouhaným sýrem a pokapeme máslem. Dáme zapéci do trouby. |
3 | Na talíři každou porci zdobíme snítkou petrželky. |