Recept

Dušený celer po francouzsku

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 9067

Ingredience

200 g Celer bulvový
0,5 ks Citrony
10 g Mouka pšeničná hladká T 650
20 g Máslo čerstvé
30 g Sýr Eidam cihla 40%
0,5 kávová lžička Sůl
6 polévková lžíce Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

10% Kalorie 198 kcal
Kilojoule 828kJ
3% Sacharidy 10 g
21% Tuky 16 g
15% Sodík 290 mg
11% Bílkoviny 6 g

Dušený celer po francouzsku postup přípravy receptu:

1

Očištěný, na kostičky nakrájený celer osolíme, podlijeme vodou a dusíme do poloměkka.

2

Nasucho opraženou mouku rozmícháme v kyselé smetaně, přilijeme k celeru a dusíme do změknutí. Podle chuti přidáme citronovou šťávu.

3

Na talíři pokrm posypeme nastrouhaným sýrem a pokapeme máslem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept