Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Šéfkuchař (31%)
ID receptu: 907
Kategorie: Kaše

Ingredience

600 g Brambory
2 stroužek Česnek
1 ks Cibule
100 g Krupky trhané
1 špetka Majoránka
40 g Máslo čerstvé
2 dl Mléko polotučné
1 kávová lžička Sůl
2 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 287 kcal
Kilojoule 1 201kJ
12% Sacharidy 43 g
13% Tuky 10 g
12% Sodík 231 mg
15% Bílkoviny 8 g

Krkonošská kaše postup přípravy receptu:

1

Krupky přebereme, spaříme horkou vodou, propláchneme vlažnou vodou a v osolené vodě uvaříme. Zvlášť si uvaříme oloupané brambory.

2

Měkké brambory zalijeme horkým mlékem a vymícháme v hladkou kaši. Do ní přimícháme uvařené krupky, okořeníme prolisovaným česnekem, majoránkou a dobře promícháme.

3

Na talířích omastíme kaši zpěněnou cibulkou.

4

Podávat můžeme se salátem z kysaného zelí. Podáváme k masu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept