Omáčka z žervé - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 10 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Omáčka z žervé
Celkový čas: | 10 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | cerna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 9072 |
Kategorie: | Omáčky studené |
Ingredience
1 špetka | Cukr krupice |
5 g | Máslo čerstvé |
3 polévková lžíce | Mléko polotučné |
5 g | Pažitka |
1 kávová lžička | Protlak rajčatový |
1 špetka | Sůl |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
0,5 ks | Žervé |
Nutriční hodnoty jedné porce
6% Kalorie 109 kcal
Kilojoule 456kJ
1% Sacharidy 4 g
12% Tuky 9 g
6% Sodík 124 mg
7% Bílkoviny 4 g
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 189,1mg |
Draslík | 23,8mg |
Vláknina | 125,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,5mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Pažitka, Sůl, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Protlak rajčatový, Žervé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Omáčka z žervé postup přípravy receptu:
1 | Žervé, mléko, žloutek, rozehřáté máslo a sůl vyšleháme v mixeru. |
2 | Omáčku podle chuti osladíme a nakonec vmícháme rajčatový protlak a nasekanou pažitku. |
3 | Podáváme ke studeným masům. |