Filé na rajčatovém protlaku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Filé na rajčatovém protlaku
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | ruze |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 9075 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
300 g | Filé z aljašské tresky |
20 g | Máslo čerstvé |
10 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
5 g | Petržel - nať |
30 g | Protlak rajčatový |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 257,5mg |
---|---|
Cholesterol | 72,0mg |
Draslík | 20,4mg |
Vláknina | 525,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,6mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Filé z aljašské tresky, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Petržel - nať, Protlak rajčatový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Filé na rajčatovém protlaku postup přípravy receptu:
1 | Porce filé osolíme a dusíme je spolu s rajčatovým protlakem. |
2 | Šťávu zahustíme nasucho opraženou moukou rozmíchanou ve vodě a krátce povaříme. |
3 | Do hotového pokrmu přidáme kousek másla a jemně nasekanou petrželku. |