Rajčata po polsku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rajčata po polsku
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 9084 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
5 g | Kopr čerstvý |
20 g | Máslo čerstvé |
4 ks | Rajčata |
1 špetka | Sůl |
6 polévková lžíce | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
7% Kalorie 141 kcal
Kilojoule 590kJ
2% Sacharidy 7 g
17% Tuky 12 g
7% Sodík 141 mg
3% Bílkoviny 2 g
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 22,1mg |
Draslík | 425,2mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 22,6mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kopr čerstvý, Rajčata, Sůl, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rajčata po polsku postup přípravy receptu:
1 | Omytá rajčata nakrájíme na čtvrtky, osolíme a podusíme. |
2 | Podušená rajčata zalijeme kyselou smetanou a nakonec přidáme kousek másla a jemně nasekaný kopr. |
Moc nám chutnalo