Rajčata po holandsku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rajčata po holandsku
Recept
Rajčata po holandsku
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | fialova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 9085 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
20 g | Máslo čerstvé |
5 g | Pažitka |
4 ks | Rajčata |
1 špetka | Sůl |
40 g | Sýr Eidam cihla 40% |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
13% Kalorie 250 kcal
Kilojoule 1 046kJ
2% Sacharidy 7 g
25% Tuky 19 g
10% Sodík 206 mg
26% Bílkoviny 15 g
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 271,3mg |
Draslík | 464,3mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 21,8mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Pažitka, Rajčata, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Sýr Eidam cihla 40% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rajčata po holandsku postup přípravy receptu:
1 | Omytá rajčata nakrájíme na dílky, sýr na kostičky a vše podusíme. Osolíme a zalijeme vejci. |
2 | Nakonec pokrm posypeme jemně nasekanou pažitkou a omastíme kouskem másla. |
Vynikající