Vařený špenát francouzský - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vařený špenát francouzský
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | fialova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 9088 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
20 g | Máslo čerstvé |
240 g | Špenát listový čerstvý |
30 g | Strouhanka |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
7% Kalorie 141 kcal
Kilojoule 590kJ
3% Sacharidy 12 g
12% Tuky 9 g
16% Sodík 313 mg
8% Bílkoviny 5 g
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 12,0mg |
Draslík | 684,6mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 33,7mg |
Vitamín E | 2,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 14,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Špenát listový čerstvý, Strouhanka, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vařený špenát francouzský postup přípravy receptu:
1 | Špenát zbavíme ovadlých listů, omyjeme a uvaříme bez pokličky v malém množství osolené vody. Scedíme jej a upravíme na talíře. |
2 | Pokrm polijeme rozpuštěným máslem a posypeme nasucho opraženou strouhankou. |