Pečená jablka se smetanou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pečená jablka se smetanou
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | fialova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 9089 |
Kategorie: | Ostatní |
Ingredience
200 g | Jablka |
10 g | Máslo čerstvé |
4 polévková lžíce | Smetana 16% (pochoutková) |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 12,5mg |
Draslík | 107,0mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,6mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Jablka, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Smetana 16% (pochoutková) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pečená jablka se smetanou postup přípravy receptu:
1 | Jablka omyjeme, oloupeme, nakrájíme na osminky a mírně osolíme. Dáme je na pekáček a upečeme v troubě. Pokud jsou jablka málo šťavnatá, přidáme lžíci vody. |
2 | Před koncem pečení jablka pokropíme smetanou, přidáme kousky másla a dopečeme. |
3 | Podáváme k pečenému nebo grilovanému masu. |
Pečená jablka se smetanou mi nepřijdou jako nic zvláštního. Jsou spíše na ozdobení masa. Použila jsem je na kuřecí prsa, ale jako recept jsou skvělá, protože se vám velmi rychle připraví a vy máte neobvyklou přílohu, kterou hosty jistě překvapíte.