Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 9094
Kategorie: Sladké pečivo

Ingredience

1 kávová lžička Citronová šťáva
20 g Droždí
10 dkg Jablka
2 dkg Mandle
100 g Máslo čerstvé
200 g Mouka pšeničná hladká T 650
3 polévková lžíce Ořechy lískové
0,5 kávová lžička Skořice mletá
1 špetka Sůl
10 dkg Švestky
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 497 kcal
Kilojoule 2 080kJ
13% Sacharidy 46 g
41% Tuky 30 g
13% Sodík 259 mg
21% Bílkoviny 12 g

Pravé býgle postup přípravy receptu:

1

Vypracujeme těsto z mouky, másla, droždí a špetky soli. V teple necháme asi 2 hodiny vykynout.

2

Potom těsto rozválíme a nakrájíme na pásky asi 10 cm široké a 15 cm dlouhé.

3

Na ně pak dáme suché švestky nebo jablka, mleté oříšky, posypeme skořicí a pokapeme citronovou šťávou.

4

Pásky podélně přeložíme a zavineme na obou koncích. Potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme půlkami vyloupaných madlí a dáme péct do horké trouby. Pečeme dozlatova.

Poznámka

Musíme počítat s časem na kynutí těsta asi 2 hodiny.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept