Jednoduchý recept

Radecký nákyp

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 9095

Ingredience

1 kávová lžička Citronová šťáva
140 g Cukr krupice
1 ks Cukr vanilka
60 g Kandovaná pomerančová kůra
800 g Kompot broskvový
70 g Mandle
5 polévková lžíce Marmeláda višňová
100 g Máslo čerstvé
1 ks Oplatky dortové
250 g Rýže loupaná
1,5 kávová lžička Strouhanka
8 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

43% Kalorie 849 kcal
Kilojoule 3 554kJ
37% Sacharidy 135 g
39% Tuky 30 g
7% Sodík 136 mg
29% Bílkoviny 16 g

Radecký nákyp postup přípravy receptu:

1

Uvaříme v mléce rýži a utřeme s máslem a cukrem. Třeme dokud směs nezchladne.

2

Přisypeme oloupané umleté mandle a za stálého míchání postupně vmícháme žloutky, vanilkový cukr, naloženou pomerančovou kůru a lžičku citronové šťávy.

3

Nalijeme do velké mísy studenou vodu a vložíme do ní mísu s těstem. Těsto stále důkladně třeme.

4

Ušleháme sníh z 8 bílků a přidáme do těsta. Vysypeme si formu na pečení a vlijeme část těsta. Povrch přikryjeme oplatkou, potřeme višňovou nebo meruňkovou zavařeninou, poklademe zavařeným ovocem (hrušky, broskve apod.).

5

Potom dáme opět vrstvu těsta a pokryjeme vrstvou ovoce. Dáme péct do vyhřáté trouby.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept