Radecký nákyp - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Radecký nákyp
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | M. Hamrova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 9095 |
Kategorie: | Rizota |
Ingredience
1 kávová lžička | Citronová šťáva |
140 g | Cukr krupice |
1 ks | Cukr vanilka |
60 g | Kandovaná pomerančová kůra |
800 g | Kompot broskvový |
70 g | Mandle |
5 polévková lžíce | Marmeláda višňová |
100 g | Máslo čerstvé |
1 ks | Oplatky dortové |
250 g | Rýže loupaná |
1,5 kávová lžička | Strouhanka |
8 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 124g |
---|---|
Cholesterol | 347,1mg |
Draslík | 342,7mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 376,8mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,0mg |
Vitamín E | 4,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 97,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Cukr krupice, Mandle, Rýže loupaná, Strouhanka, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Kandovaná pomerančová kůra, Kompot broskvový, Marmeláda višňová, Máslo čerstvé, Oplatky dortové mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Radecký nákyp postup přípravy receptu:
1 | Uvaříme v mléce rýži a utřeme s máslem a cukrem. Třeme dokud směs nezchladne. |
2 | Přisypeme oloupané umleté mandle a za stálého míchání postupně vmícháme žloutky, vanilkový cukr, naloženou pomerančovou kůru a lžičku citronové šťávy. |
3 | Nalijeme do velké mísy studenou vodu a vložíme do ní mísu s těstem. Těsto stále důkladně třeme. |
4 | Ušleháme sníh z 8 bílků a přidáme do těsta. Vysypeme si formu na pečení a vlijeme část těsta. Povrch přikryjeme oplatkou, potřeme višňovou nebo meruňkovou zavařeninou, poklademe zavařeným ovocem (hrušky, broskve apod.). |
5 | Potom dáme opět vrstvu těsta a pokryjeme vrstvou ovoce. Dáme péct do vyhřáté trouby. |