Recept

Reveňový koláč s drobenkou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 9097

Ingredience

Těsto
80 g Cukr krupice
0,5 ks Kypřicí prášek do pečiva
1 dl Mléko polotučné
200 g Mouka polohrubá
60 g Máslo čerstvé
600 g Reveň (Rebarbora)
2 ks Vejce slepičí
Drobenka
50 g Cukr krupice
50 g Mouka polohrubá
50 g Máslo čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 420 kcal
Kilojoule 1 756kJ
16% Sacharidy 58 g
24% Tuky 18 g
2% Sodík 33 mg
15% Bílkoviny 9 g

Reveňový koláč s drobenkou postup přípravy receptu:

1

Rozmícháme cukr se žloutky, přilijeme mléko, rozehřáté máslo a postupně vmícháme mouku smíchanou s kypřicím práškem. Nakonec přidáme ušlehaný sníh z bílků.

2

Vymastíme si máslem formu na pečení, vysypeme a nalijeme do ní těsto. Povrch poklademe nakrájenou revení a posypeme drobenkou.

3

Pečeme pozvolna v předem vyhřáté troubě.

4

Na drobenku smícháme mouku, cukr a tuhé máslo.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept