Slavnostní velká bábovka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Slavnostní velká bábovka
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | M. Hamrova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 9098 |
Kategorie: | Třená těsta |
Ingredience
250 g | Cukr krupice |
50 g | Hrozinky |
1 ks | Kypřicí prášek do pečiva |
50 g | Mandle |
250 g | Máslo čerstvé |
500 g | Mouka polohrubá |
2,5 dl | Smetana 16% (pochoutková) |
8 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 85g |
---|---|
Cholesterol | 298,5mg |
Draslík | 387,0mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,1mg |
Vitamín E | 2,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 36,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Hrozinky, Kypřicí prášek do pečiva, Mandle, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka polohrubá, Smetana 16% (pochoutková) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Slavnostní velká bábovka postup přípravy receptu:
1 | Utřeme polovinu cukru, máslo a žloutky. |
2 | Přimícháváme střídavě prosátou mouku smíchanou s práškem do pečiva a smetanu. Pak přidáme omyté rozinky a nakonec zlehka vmícháme ušlehaný sníh z bílků a z druhé poloviny cukru. |
3 | Vymastíme velkou bábovkovou formu, kterou vysypeme najemno rozsekanými mandlemi a vlijeme těsto. |
4 | Pečeme pozvolna v předem vyhřáté troubě asi 1 hodinu. |
5 | Zda je bábovka upečená zjistíme, když vpíchneme špejli do bábovky a těsto není na špejli nalepené. |
6 | Po upečení necháme zchladnout, potom vyklopíme a posypeme moučkovoým cukrem. |