Recept

Vejce zapékaná s houbami

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 9099
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

1 kávová lžička Hořčice
60 g Hříbky čerstvé
3 polévková lžíce Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
3 ks Sardelová pasta
2 polévková lžíce Strouhanka
0,5 kávová lžička Sůl
4 polévková lžíce Sýr Eidam cihla 40%
8 ks Vejce slepičí
500 ml Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

40% Kalorie 795 kcal
Kilojoule 3 327kJ
2% Sacharidy 9 g
97% Tuky 73 g
20% Sodík 392 mg
49% Bílkoviny 28 g

Vejce zapékaná s houbami postup přípravy receptu:

1

Uvařená vejce rozpůlíme příčně, žloutky vydlabeme a seřízneme špičky, aby nám vejce stála.

2

Žloutky prolisujeme, přidáme sardelky, lžičku hořčice, lžíci másla a utřeme.

3

Připravenou směsí naplníme bílky a vložíme do vymaštěné zapékací misky.

4

Houby očistíme, nakrájíme na jemno, osolíme a podusíme na lžíci másla.

5

Smícháme smetanu s moukou, osolíme, přidáme houby a nalijeme na vejce v misce. Povrch posypeme nastrouhaným sýrem smíchaným se strouhankou.

6

Zapékáme asi 20 minut ve středně vyhřáté troubě.

Poznámka

Podáváme s vařeným bramborem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept