Jednoduchý recept

Zelná polévka s klobásou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 91

Ingredience

0,1 g Bobkový list
67 g Cibule
7 g Houby sušené
133 g Klobása Dunajská
100 g Mouka pšeničná hladká T 650
13 g Paprika mletá sladká
0,7 g Pepř černý mletý
13 g Polévkové koření
30 ml Smetana 12% (konzumní)
13 g Sůl
67 g Tuk
33 g Vepřový bok uzený
1600 ml Voda pitná
533 g Zelí kysané
10 g Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

10% Kalorie 192 kcal
Kilojoule 804kJ
4% Sacharidy 13 g
18% Tuky 13 g
29% Sodík 571 mg
10% Bílkoviny 6 g

Zelná polévka s klobásou postup přípravy receptu:

1

Kysané zelí překrájíme, pokud je příliš kyselé, propláchneme je vodou a zalijeme vodou.

2

K zelí přidáme jemně nakrájenou cibuli, na tuku osmaženou do růžova a zaprášíme mírně zpěněnou paprikou, opláchnuté a namočené houby nakrájené na menší kousky, mletý pepř, bobkový list a na malé kostičky nakrájený bůček. Vše vaříme asi půl hodiny.

3

Částečně uvařené zelí zahustíme prosátou moukou, kterou jsme promíchali s dávkou smetany a trochou odvaru ze zelí.

4

Přidáme česnek utřený se solí a za občasného promíchání zvolna vaříme nejméně půl hodiny.

5

Klobásu oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Ke konci varu ji přidáme do polévky.

6

Nakonec hotovou polévku dochutíme polévkovým kořením, přisolíme a krátce povaříme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept