Zelná polévka s klobásou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zelná polévka s klobásou
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | moucha |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 91 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
0,1 g | Bobkový list |
10 g | Česnek |
67 g | Cibule |
7 g | Houby sušené |
133 g | Klobása Dunajská |
100 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
13 g | Paprika mletá sladká |
0,7 g | Pepř černý mletý |
13 g | Polévkové koření |
30 ml | Smetana 12% (konzumní) |
13 g | Sůl |
67 g | Tuk |
33 g | Vepřový bok uzený |
1600 ml | Voda pitná |
533 g | Zelí kysané |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 9,1mg |
Draslík | 182,8mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 729,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 21,7mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Česnek, Cibule, Paprika mletá sladká, Sůl, Tuk, Voda pitná, Zelí kysané mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Houby sušené, Klobása Dunajská, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Polévkové koření, Smetana 12% (konzumní), Vepřový bok uzený mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zelná polévka s klobásou postup přípravy receptu:
1 | Kysané zelí překrájíme, pokud je příliš kyselé, propláchneme je vodou a zalijeme vodou. |
2 | K zelí přidáme jemně nakrájenou cibuli, na tuku osmaženou do růžova a zaprášíme mírně zpěněnou paprikou, opláchnuté a namočené houby nakrájené na menší kousky, mletý pepř, bobkový list a na malé kostičky nakrájený bůček. Vše vaříme asi půl hodiny. |
3 | Částečně uvařené zelí zahustíme prosátou moukou, kterou jsme promíchali s dávkou smetany a trochou odvaru ze zelí. |
4 | Přidáme česnek utřený se solí a za občasného promíchání zvolna vaříme nejméně půl hodiny. |
5 | Klobásu oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Ke konci varu ji přidáme do polévky. |
6 | Nakonec hotovou polévku dochutíme polévkovým kořením, přisolíme a krátce povaříme. |