Vaječný řízek - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 9 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vaječný řízek
Celkový čas: | 9 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 4 minut |
Autor: | M. Hamrova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 9105 |
Ingredience
1 kávová lžička | Hořčice plnotučná |
2 ks | Rajčata |
1 polévková lžíce | Strouhanka |
4 špetka | Sůl |
20 g | Sýr Eidam cihla 40% |
1 polévková lžíce | Tuk |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 523,7mg |
Draslík | 544,1mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 20,3mg |
Vitamín E | 2,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Rajčata, Strouhanka, Sůl, Tuk, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice plnotučná, Sýr Eidam cihla 40% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vaječný řízek postup přípravy receptu:
1 | Rozmícháme v hrnku vejce, osolíme a přidáme strouhanku. |
2 | Rozpálíme tuk v pánvi a vlijeme vejce. Upečeme zprudka po obou stranách. |
3 | Ještě teplý řízek potřeme hořčicí, poklademe nakrájeným rajčetem a posypeme sýrem. |
4 | Na plátek chleba položíme připravený vaječný řízek. |