Vaječné smaženky se salámem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vaječné smaženky se salámem
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | M. Hamrova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 9106 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
4 špetka | Pepř černý mletý |
1,5 polévková lžíce | Petržel - nať |
100 g | Salám měkký |
6 špetka | Sůl |
100 g | Sýr Eidam cihla 40% |
200 g | Těstoviny vařené (průměr) |
1 polévková lžíce | Tuk |
6 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 421,5mg |
Draslík | 214,9mg |
Vláknina | 285,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,8mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Salám měkký, Sůl, Těstoviny vařené (průměr), Tuk, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Petržel - nať, Sýr Eidam cihla 40% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vaječné smaženky se salámem postup přípravy receptu:
1 | V misce rozšleháme vejce, přidáme 4 lžíce strouhaného sýra, najemno nakrájenou petrželku, nadrobno nakrájené těstoviny, salám a dle chuti osolíme, opepříme. |
2 | Do rozpáleného tuku v lívanečníku nalijeme vejce a osmažíme po obou stranách dorůžova. |
3 | Smaženky posypeme zbylým nastrouhaným sýrem a podáváme s pečivem. |