Recept

Polévka z vařených vajec

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 9109

Ingredience

40 g Mouka pšeničná hladká T 650
40 g Máslo čerstvé
4 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
0,3 kávová lžička Sůl
4 ks Vejce slepičí
1,5 l Voda pitná
200 g Zelenina kořenová

Nutriční hodnoty jedné porce

10% Kalorie 206 kcal
Kilojoule 862kJ
3% Sacharidy 10 g
19% Tuky 14 g
8% Sodík 155 mg
16% Bílkoviny 9 g

Polévka z vařených vajec postup přípravy receptu:

1

Zeleninu očistíme a nakrájíme na kostičky. Dáme vařit do osolené vody.

2

Z másla a mouky si připravíme jíšku, vmícháme do ní prolisované žloutky, zalijeme zeleninovým vývarem a asi 10 minut povaříme.

3

Nakrájíme nadrobno bílky a před podáváním je přidáme do polévky, dle chuti osolíme a opepříme, přisypeme najemno nakrájenou petrželku.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept