Polévka vaječná - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Polévka vaječná
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | M. Hamrova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 9110 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
50 g | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
50 g | Pšeničná krupice |
0,3 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
1,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 329,2mg |
---|---|
Cholesterol | 137,7mg |
Draslík | 47,0mg |
Vláknina | 684,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,9mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 14,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Petržel - nať, Pšeničná krupice mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Polévka vaječná postup přípravy receptu:
1 | Připravíme si v hrnci z másla a krupice světlou jíšku. |
2 | Po prochladnutí do ní vklepneme vejce a necháme je srazit. |
3 | Pak zalijeme vodou a povaříme asi 10 minut. |
4 | Dle chuti polévku dosolíme, můžeme přidat najemno nakrájenou pažitku či petrželku. |