Bulharská polévka s rýží a jablkem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bulharská polévka s rýží a jablkem
Bulharská polévka s rýží a jablkem
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | nova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 9113 |
Kategorie: | Krémové polévky |
Ingredience
60 g | Jablka |
2 polévková lžíce | Jogurt bílý |
60 g | Kedlubna |
20 g | Rýže loupaná |
0,5 kávová lžička | Sůl |
100 g | Telecí maso přední |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 202,5mg |
Draslík | 298,6mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,7mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Jablka, Jogurt bílý, Kedlubna, Rýže loupaná, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Telecí maso přední mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bulharská polévka s rýží a jablkem postup přípravy receptu:
1 | Omyté maso a oloupanou kedlubnu nakrájíme na kostičky a uvaříme doměkka. |
2 | Osolíme, přidáme zvlášť uvařenou rýži a oloupané, nakrájené jablko. |
3 | Nakonec hotovou polévku zalijeme jogurtem s rozmíchaným vejcem. |