Telecí plátky na protlaku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Telecí plátky na protlaku
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | filmova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 9126 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
20 g | Máslo čerstvé |
20 g | Protlak rajčatový |
1 špetka | Sůl |
200 g | Telecí kýta |
Nutriční hodnoty jedné porce
10% Kalorie 201 kcal
Kilojoule 840kJ
1% Sacharidy 2 g
15% Tuky 11 g
9% Sodík 179 mg
38% Bílkoviny 21 g
Uhlovodany | 0,0mg |
---|---|
Cholesterol | 90,0mg |
Draslík | 367,0mg |
Vláknina | 0,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Telecí kýta mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Protlak rajčatový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Telecí plátky na protlaku postup přípravy receptu:
1 | Omyté maso nakrájíme na plátky, naklepeme a osolíme. |
2 | Plátky vložíme do máslem vymazaného alobalu, na povrchu je potřeme rajčatovým protlakem a alobal dobře zabalíme. |
3 | Pečeme v troubě na mřížce asi 20-25 minut. |