Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 85 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (41%)
ID receptu: 913
Kategorie: Maso

Ingredience

200 g Cibule
2 dl Mléko polotučné
100 g Mouka pšeničná hladká T 650
15 g Paprika mletá sladká
2500 g Slepice
250 ml Smetana 12% (konzumní)
30 g Sůl
150 g Tuk
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

32% Kalorie 622 kcal
Kilojoule 2 603kJ
3% Sacharidy 12 g
46% Tuky 35 g
68% Sodík 1 g
109% Bílkoviny 62 g

Slepice na paprice postup přípravy receptu:

1

Slepice očistíme, opláchneme, rozporcujeme, nasekneme v kloubech a osolíme.

2

Cibuli jemně nakrájíme a osmahneme ji dorůžova na třetině dávky tuku. Přidáme papriku a po zpěnění zalijeme částí vody. Uvedeme do varu. Do vařícího základu vložíme slepice, dusíme je téměř doměkka a potom je vyjmeme.

3

Základ zahustíme světlou zásmažkou ze zbylého tuku a z prosáté mouky, rozředíme vodou, dobře rozšleháme a za občasného prošlehání nejméně 20 minut zvolna vaříme.

4

V polovině varu do omáčky přilijeme mléko a smetanu, omáčku přisolíme, dovaříme a procedíme na porce dušených slepic.

5

Nakonec omáčku spolu se slepičím masem ještě krátce podusíme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept