Játra s houbami v alobalu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Játra s houbami v alobalu
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | cerna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 9134 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
200 g | Játra vepřová |
1 špetka | Kmín celý |
10 g | Máslo čerstvé |
6 ks | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
17% Kalorie 336 kcal
Kilojoule 1 406kJ
7% Sacharidy 27 g
14% Tuky 10 g
6% Sodík 125 mg
79% Bílkoviny 45 g
Uhlovodany | 27g |
---|---|
Cholesterol | 307,0mg |
Draslík | 3g |
Vláknina | 15g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 41,1mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 32,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Játra vepřová, Kmín celý, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Játra s houbami v alobalu postup přípravy receptu:
1 | Omytá játra nasucho opečeme. |
2 | Zvlášť udusíme očištěné, nakrájené žampiony se špetkou kmínu a osolíme. Spolu s játry je vložíme do vymazaného alobalu a dobře uzavřeme. |
3 | Pečeme na mřížce v troubě asi 5-10 minut. |