Kuře se zeleninou a kyselou smetanou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuře se zeleninou a kyselou smetanou
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | pepa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 9136 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
20 g | Celer bulvový |
0,5 ks | Citrony |
500 g | Kuře |
10 g | Máslo čerstvé |
40 g | Mrkev kořen |
20 g | Petržel kořen |
5 g | Petržel - nať |
60 g | Rajčata |
0,5 kávová lžička | Sůl |
100 g | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 219,2mg |
Draslík | 751,5mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 45,8mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Citrony, Kuře, Petržel kořen, Rajčata, Sůl, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mrkev kořen, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuře se zeleninou a kyselou smetanou postup přípravy receptu:
1 | Omyté porce kuřete osolíme a dusíme spolu s očištěnou, na kostičky nakrájenou zeleninou. |
2 | Šťávu zahustíme kyselou smetanou, ve které jsme rozšlehali nasucho opraženou mouku. Krátce povaříme. |
3 | Do hotového pokrmu přidáme citronovou šťávu, jemně nasekanou petrželku a kousek másla. |