Filé na zelenině - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Filé na zelenině
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | pepa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 9138 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
20 g | Celer bulvový |
0,5 ks | Citrony |
300 g | Filé z aljašské tresky |
10 g | Máslo čerstvé |
10 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
40 g | Mrkev kořen |
20 g | Petržel kořen |
100 g | Rajčata |
60 g | Smetana 12% (konzumní) |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 78,0mg |
Draslík | 236,2mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 39,2mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 37,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Citrony, Petržel kořen, Rajčata, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Filé z aljašské tresky, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Mrkev kořen, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Filé na zelenině postup přípravy receptu:
1 | Zeleninu očistíme, omyjeme, nakrájíme na malé kousky a podusíme. Přidáme osolené filé a společně dusíme. Nakonec přidáme na plátky nakrájená rajčata. |
2 | Šťávu zahustíme moukou rozmíchanou ve smetaně a povaříme. Do hotového pokrmu přidáme kousek másla. |