Husa pečená - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 145 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Husa pečená
Celkový čas: | 145 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 120 minut |
Autor: | svisla |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 914 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 88,5mg |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 3,8mg |
Vláknina | 42,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kmín celý, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Husa mražená mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Husa pečená postup přípravy receptu:
1 | Husy očistíme, opláchneme, na povrchu i uvnitř mírně osolíme, vložíme do pekáče, okmínujeme a podlijeme trochou vody. |
2 | Husy po obou stranách dozlatova upečeme. Tučnější části během pečení mírně napícháváme, aby se dobře vypeklo sádlo a husy přeléváme výpekem, aby se maso nevysušilo. |
3 | Upečené husy vyjmeme z výpeku. |
4 | Sádlo z výpeku slijeme, výpek zalijeme vařící vodou, krátce převaříme a procedíme. Část vypečeného sádla do výpeku přidáme. |
5 | Při podávání podléváme jednotlivé porce šťávou. |