Jednoduchý recept

Husa pečená

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 145 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 120 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 914
Kategorie: Maso

Ingredience

2000 g Husa mražená
2 g Kmín celý
30 g Sůl
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

37% Kalorie 724 kcal
Kilojoule 3 028kJ
0% Sacharidy 0 g
91% Tuky 68 g
58% Sodík 1 g
49% Bílkoviny 28 g

Husa pečená postup přípravy receptu:

1

Husy očistíme, opláchneme, na povrchu i uvnitř mírně osolíme, vložíme do pekáče, okmínujeme a podlijeme trochou vody.

2

Husy po obou stranách dozlatova upečeme. Tučnější části během pečení mírně napícháváme, aby se dobře vypeklo sádlo a husy přeléváme výpekem, aby se maso nevysušilo.

3

Upečené husy vyjmeme z výpeku.

4

Sádlo z výpeku slijeme, výpek zalijeme vařící vodou, krátce převaříme a procedíme. Část vypečeného sádla do výpeku přidáme.

5

Při podávání podléváme jednotlivé porce šťávou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept