Vejce v bramborové kaši - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vejce v bramborové kaši
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | nova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 9143 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
500 g | Brambory vařené |
30 g | Máslo čerstvé |
10 polévková lžíce | Mléko polotučné |
1 špetka | Sůl |
40 g | Sýr Eidam cihla 40% |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 51g |
---|---|
Cholesterol | 465,7mg |
Draslík | 914,1mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 18,5mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 19,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory vařené, Sůl, Vaječný žloutek slepičí, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Sýr Eidam cihla 40% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vejce v bramborové kaši postup přípravy receptu:
1 | Z uvařených brambor, mléka a žloutku připravíme bramborovou kaši. |
2 | Kaši vložíme do vymazané zapékací mísy, doprostřed rozklepneme vejce a osolíme. Povrch posypeme nastrouhaným sýrem a pokapeme máslem. |
3 | Přiklopíme pokličkou a dáme péci. Podáváme se zeleninovým salátem. |