Zapékaná krupicová kaše - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zapékaná krupicová kaše
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | fialova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 9145 |
Kategorie: | Poháry, ovoce |
Ingredience
20 g | Cukr krupice |
10 g | Máslo čerstvé |
0,5 l | Mléko polotučné |
50 g | Pšeničná krupice |
1 špetka | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 276,3mg |
Draslík | 77,9mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Pšeničná krupice mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zapékaná krupicová kaše postup přípravy receptu:
1 | Krupici uvaříme v osoleném mléce. |
2 | Do vychladlé kaše zamícháme máslo, cukr, žloutky, citronovou kůru a sníh z bílků. |
3 | Vložíme do vymazané zapékací mísy a dáme do trouby zapéci. (Povrch můžeme před zapečením posypat kakaem a cukrem). |
4 | Podáváme s ovocným salátem. |