Tvarohový pudink - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tvarohový pudink
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | fialova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 9146 |
Kategorie: | Pudinky |
Ingredience
0,5 ks | Citrony |
20 g | Cukr krupice |
1 ks | Jablka |
10 g | Máslo čerstvé |
40 g | Pšeničná krupice |
250 g | Tvaroh jemný |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
19% Kalorie 382 kcal
Kilojoule 1 597kJ
13% Sacharidy 47 g
14% Tuky 11 g
2% Sodík 42 mg
50% Bílkoviny 28 g
Uhlovodany | 27g |
---|---|
Cholesterol | 128,7mg |
Draslík | 182,3mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 23,9mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Cukr krupice, Jablka, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pšeničná krupice, Tvaroh jemný mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Tvarohový pudink postup přípravy receptu:
1 | Prolisovaný tvaroh utřeme se žloutkem a cukrem. Přidáme krupici, sníh z bílku, oloupané, nastrouhané jablko a citronovou kůru. |
2 | V máslem vymazané pudinkové formě vaříme asi 40 minut. |