Kachna pečená - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 145 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kachna pečená
Celkový čas: | 145 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 120 minut |
Autor: | nova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 915 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2000 g | Kachna mražená |
2 g | Kmín celý |
30 g | Sůl |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 88,5mg |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 3,8mg |
Vláknina | 42,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kmín celý, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kachna mražená mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kachna pečená postup přípravy receptu:
1 | Kachny očistíme, opláchneme, mírně osolíme na povrchu i uvnitř, okmínujeme a vložíme do pekáče. Podlijeme vodou a po obou stranách dozlatova upečeme. Tučnější části během pečení napícháváme, aby se dobře vypeklo sádlo a kachny přeléváme výpekem, aby se maso nevysušilo. |
2 | Upečené kachny vyjmeme z výpeku. |
3 | Sádlo z výpeku slijeme, výpek zalijeme vařící vodou, krátce převaříme a procedíme. Potom do výpeku přidáme část vypečeného sádla. |
4 | Při podávání podléváme jednotlivé porce šťávou. |