Tvarohové knedlíky s jablky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tvarohové knedlíky s jablky
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | svisla |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 9150 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
20 g | Cukr krupice |
1 ks | Jablka |
15 g | Máslo čerstvé |
30 g | Mouka pšeničná hrubá |
15 g | Pšeničná krupice |
1 špetka | Sůl |
150 g | Tvaroh jemný |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 24g |
---|---|
Cholesterol | 131,7mg |
Draslík | 146,1mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,6mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Jablka, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hrubá, Pšeničná krupice, Tvaroh jemný mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Tvarohové knedlíky s jablky postup přípravy receptu:
1 | Z prolisovaného tvarohu, vejce, krupice, mouky a soli zaděláme těsto. Do těsta ještě vpracujeme oloupané, jemně nakrájené jablko a citronovou kůru. Necháme chvíli odpočinout. |
2 | Tvoříme knedlíčky asi 4cm v průměru a vaříme je 5 minut. Uvařené pocukrujeme a pokapeme rozpuštěným máslem. |
Recept je velice jednoduchý a moc chutný. Dovolila jsem jej uvařit k nedělnímu obědu na místo tradičních řízků a byla jsem pocválena od celé rodiny za chutné knedlíky, po kterých se jen zaprášilo. Takže autorce děkuji za recept a mohu jej jen doporučit.