Jemné brambory - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jemné brambory
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | svisla |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 9151 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
400 g | Brambory |
20 g | Máslo čerstvé |
5 g | Petržel - nať |
0,5 kávová lžička | Sůl |
250 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 25g |
---|---|
Cholesterol | 12,0mg |
Draslík | 846,4mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 27,4mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 17,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jemné brambory postup přípravy receptu:
1 | Oloupané brambory nakrájíme na kostky a krátce je ovaříme v osolené vodě. Scedíme je a přendáme do kastrolu. |
2 | Brambory podlijeme vařící vodou a přidáme kousek másla. Dusíme doměkka tak, aby se voda zcela vydusila. |
3 | Při podávání zdobíme brambory snítkou petrželky. |
Jemné brambory jsem použila jako přílohu ke špízům, které jsem dnes také připravila k obědu. Brambory se uvařily rychle, nakrájela jsem je totiž na menší kousky. Výsledek byl vynikající, takže recept mohu určitě doporučit. Tyto brambory se hodí i třeba k zelenině, jsou totiž opravdu velice chutné .