Květák po římsku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Květák po římsku
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 9155 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
240 g | Květák |
20 g | Máslo čerstvé |
5 g | Petržel - nať |
2 ks | Rajčata |
0,5 kávová lžička | Sůl |
30 g | Sýr Eidam cihla 40% |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 22,5mg |
Draslík | 578,8mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 73,4mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Květák, Rajčata, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Petržel - nať, Sýr Eidam cihla 40% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Květák po římsku postup přípravy receptu:
1 | Květák rozebraný na růžičky omyjeme, vložíme do kastrolu, podlijeme trochou vody a osolíme. Přidáme na plátky nakrájený česnek a dusíme. |
2 | Když je květák měkky a voda vydušená, přidáme omytá, na kousky nakrájená rajčata a necháme přejít varem. |
3 | Hotový pokrm posypeme nastrouhaným sýrem a sekanou petrželkou. |