Květák s rajčaty a vejcem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Květák s rajčaty a vejcem
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | svisla |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 9156 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
5 g | Kopr čerstvý |
240 g | Květák |
20 g | Máslo čerstvé |
30 g | Protlak rajčatový |
2 ks | Rajčata |
0,5 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 257,3mg |
Draslík | 644,6mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 70,1mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kopr čerstvý, Květák, Rajčata, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Protlak rajčatový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Květák s rajčaty a vejcem postup přípravy receptu:
1 | Na růžičky rozebraný květák omyjeme, vložíme do kastrolu a dusíme doměkka. |
2 | Přidáme rajčatový protlak, omytá, na kousky nakrájená rajčata, promícháme a necháme přivést k varu. Potom zalijeme pokrm rozkvedlanými vejci a necháme na mírném ohni srazit. |
3 | Každou porci posypeme sekaným koprem a omastíme kouskem másla. |