Majonéza z žervé - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 10 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Majonéza z žervé
Celkový čas: | 10 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 9162 |
Kategorie: | Ostatní |
Ingredience
1 špetka | Cukr krupice |
10 g | Máslo čerstvé |
4 polévková lžíce | Mléko polotučné |
1 kávová lžička | Ocet kvasný lihový |
1 špetka | Sůl |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
120 g | Žervé |
Nutriční hodnoty jedné porce
12% Kalorie 231 kcal
Kilojoule 965kJ
1% Sacharidy 5 g
27% Tuky 20 g
6% Sodík 123 mg
13% Bílkoviny 7 g
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 192,4mg |
Draslík | 16,4mg |
Vláknina | 0,0mg |
Vitamín A | 216,3mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Sůl, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Ocet kvasný lihový, Žervé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Majonéza z žervé postup přípravy receptu:
1 | Žervé, mléko a žloutek ušleháme v mixeru. |
2 | Přidáme rozpuštěné máslo a majonézu podle chuti osolíme, osladíme a okyselíme octem. |