Křehký koláč se sněhem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Křehký koláč se sněhem
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 9165 |
Kategorie: | Koláče |
Ingredience
1 ks | Citrony |
100 g | Cukr krupice |
120 g | Cukr moučkový |
1 ks | Cukr vanilka |
350 g | Jablka |
110 g | Máslo čerstvé |
160 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
4 ks | Vaječný bílek slepičí |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
1 polévková lžíce | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 30g |
---|---|
Cholesterol | 87,2mg |
Draslík | 85,0mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,3mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Cukr krupice, Cukr moučkový, Jablka, Vaječný bílek slepičí, Vaječný žloutek slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Křehký koláč se sněhem postup přípravy receptu:
1 | Z mouky, másla, cukru, kůry a žloutků vypracujeme křehké těsto. Vyválíme je na placku a dáme na plech. |
2 | Na těsto rozestřeme oloupaná, jemně nastrouhaná jablka s cukrem a citronovou kůrou a šťávou. Pečeme asi 35 minut ve středně vyhřáté troubě. |
3 | Upečený koláč potřeme pevným sněhem z bílků smíchaným s cukrem a ještě dáme zapéci asi na 2 minuty. |