Jablkový vánek - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jablkový vánek
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | filmova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 9166 |
Kategorie: | Poháry, ovoce |
Ingredience
0,5 kávová lžička | Citronová kůra |
50 g | Cukr krupice |
1 ks | Cukr vanilka |
2 ks | Jablka |
2 polévková lžíce | Mléko polotučné |
2 ks | Vaječný bílek slepičí |
120 g | Žervé |
Nutriční hodnoty jedné porce
20% Kalorie 399 kcal
Kilojoule 1 669kJ
18% Sacharidy 66 g
17% Tuky 13 g
3% Sodík 69 mg
17% Bílkoviny 9 g
Uhlovodany | 66g |
---|---|
Cholesterol | 0,7mg |
Draslík | 280,9mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 108,4mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,2mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová kůra, Cukr krupice, Jablka, Vaječný bílek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Mléko polotučné, Žervé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jablkový vánek postup přípravy receptu:
1 | Žervé zředíme mlékem na jemný krém. |
2 | Přidáme citronovou kůru, cukr a oloupaná, jemně nastrouhaná jablka. Dáme vychladit do ledničky. |
3 | Těsně před podáváním vmícháme pevný sníh z bílků. |