Drůbeží játra a srdíčka na cibulce - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Drůbeží játra a srdíčka na cibulce
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | filmova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 917 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
300 g | Cibule |
1500 g | Játra drůbeží |
2 g | Kmín celý |
1000 g | Kuřecí srdíčka |
50 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 g | Pepř černý mletý |
50 g | Protlak rajčatový |
25 g | Sůl |
150 g | Tuk |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 150,3mg |
Draslík | 571,1mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,2mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 52,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Kmín celý, Kuřecí srdíčka, Sůl, Tuk, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Játra drůbeží, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Protlak rajčatový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Drůbeží játra a srdíčka na cibulce postup přípravy receptu:
1 | Drůbeží srdíčka očistíme, rozřízneme, opláchneme a uvaříme v mírně osolené vodě. |
2 | Drůbeží játra očistíme, opláchneme, krátce ovaříme a slijeme. |
3 | Jemně nakrájenou cibuli osmahneme na tuku dorůžova, přidáme prosátou mouku, osmahneme, zalijeme odvarem za srdíček a vodou, rozšleháme, přidáme pepř, kmín a rajčatový protlak. Alespoň 10 minut vaříme. |
4 | Do vzniklé šťávy vložíme uvařená srdíčka a ovařená játra a dodusíme je doměkka. |
5 | Před koncem dušení pokrm podle potřeby přisolíme. |