Hlávkový salát s pikantní zálivkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hlávkový salát s pikantní zálivkou
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | pepa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 9180 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
1 špetka | Cukr krupice |
1 kávová lžička | Hořčice |
1 polévková lžíce | Ocet kvasný lihový |
10 g | Olej stolní |
1 špetka | Pepř černý mletý |
100 g | Salát hlávkový |
2 polévková lžíce | Sardelová pasta |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
6% Kalorie 109 kcal
Kilojoule 455kJ
1% Sacharidy 3 g
13% Tuky 10 g
6% Sodík 116 mg
4% Bílkoviny 2 g
Uhlovodany | 1g |
---|---|
Cholesterol | 2,8mg |
Draslík | 1,9mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Olej stolní, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Ocet kvasný lihový, Pepř černý mletý, Salát hlávkový, Sardelová pasta mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hlávkový salát s pikantní zálivkou postup přípravy receptu:
1 | Olej, ocet, hořčici, sardelovou pastu a pepř utřeme a podle chuti osladíme. |
2 | Hlávkový salát omyjeme, rozebereme na listy a přelijeme připravenou zálivkou. |