Salát z pečeného celeru - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Salát z pečeného celeru
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 9185 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
200 g | Celer bulvový |
1 špetka | Cukr krupice |
1 polévková lžíce | Ocet kvasný lihový |
1 špetka | Sůl |
125 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
1% Kalorie 21 kcal
Kilojoule 87kJ
1% Sacharidy 4 g
0% Tuky 0 g
10% Sodík 199 mg
1% Bílkoviny 1 g
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 260,0mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,1mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Cukr krupice, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Ocet kvasný lihový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Salát z pečeného celeru postup přípravy receptu:
1 | Dobře omytý celer upečeme v troubě doměkka. |
2 | Potom jej oloupeme, nakrájíme na nudličky a zalijeme zálivkou z octa, vody, soli a cukru. |
3 | Salát necháme proležet v chladu. |