Recept

Uzená krkovice se švestkovou omáčkou

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 9188

Ingredience

1 polévková lžíce Cukr krupice
35 g Mouka pšeničná hladká T 650
20 g Máslo čerstvé
80 g Povidla švestková
3 špetka Skořice mletá
4 špetka Sůl
400 g Uzená vepřová krkovička
40 g Švestky sušené

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 544 kcal
Kilojoule 2 277kJ
8% Sacharidy 29 g
55% Tuky 41 g
12% Sodík 233 mg
31% Bílkoviny 17 g

Uzená krkovice se švestkovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Uvaříme uzenou krkovici doměkka.

2

Rozvaříme si švestková povidla se sušenými švestkami, které jsme již dříve namočili. Švestky by měly zůstat celé, aby z nich nevypadly pecky.

3

Připravíme si světlou máslovou jíšku a zahustíme jí povidla. Přilijeme dle potřeby vývar z uzeného masa. Ochutíme skořicí a cukrem.

4

Vařenou krkovici naporcujeme a poléváme omáčkou, ve které máme sušené švestky.

5

K příloze podáváme bramborový či kynutý knedlík.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept